PORTO VECCHIO

Porto Vecchio
en zijn omgeving

Welkom in Porto Vecchio, de derde grootste stad van Corsica, een kleine parel in het zuidoosten van het Île de Beauté. Porto Vecchio, de oude zoutstad, is thans een mekka geworden voor het chique toerisme. De stad heeft haar succes vooral te danken aan de idyllische stranden die zich aan beide zijden van haar golf uitstrekken. Sommige van deze stranden worden bij velen tot de mooiste ter wereld gerekend. Porto Vecchio zal ook de feestvierders aanspreken dankzij zijn Via Notte, Europa’s grootste openluchtdiscotheek. Het achterland van de Alta Rocca is bijzonder weelderig. Bonifacio, een ander juweel van Corsica, ligt op nog geen 30 km ver. Ontdek de wondere pracht van Porto Vecchio en zijn omgeving.

Bestemming Porto Vecchio en zijn Wondermooie Stranden
en het Zuidoosten van Corsica

Parels van de natuur, een voorsmaakje van het paradijs

HET ZUIDEN MET ZIJN GODDELIJK MOOIE STRANDEN

  • Palombaggia en zijn rode rotsen: het is een bijna fabelachtig beeld, met dat witte zand, dat kristalheldere water, de parasoldennen en dat schitterende uitzicht op de Cerbicale eilanden.
  • Tamaricciu en zijn beroemde dennenboom: de meest gekiekte plek van Corsica
  • Santa Giulia en zijn ponton: uw ansichtkaart in het echt
  • Carataggio, de verborgen parel : ontdek hem via een korte wandeltocht door het maquis
  • Meer naar het zuiden: Rondinara en zijn perfect cirkelvormig strand
  • Vlakbij Bonifacio: het strand van Petit Spérone met toegang tot het eiland Piana via een ondiepe zandbank. Een onvergetelijke ervaring!
  • De Lavezzi eilanden: een vleugje Seychellensfeer in een uniek natuurreservaat gelegen tussen Corsica en Sardinië.

OOK IN HET NOORDEN ZIJN DE STRANDEN WONDERMOOI

Fautea, Pinarello, Saint Cyprien of Cala Rossa… De idyllische stranden ten noorden van Porto Vecchio hoeven zeker niet onder te doen voor die van het zuiden. Kristalhelder water, beschermde natuur, Genuaanse torens. De grote baaien van Pinarello en Saint Cyprien zijn ontzettend populair bij jong en oud.

Bestemming L’Alta Rocca, het Achterland van Porto Vecchio

Niet te missen in Porto Vecchio, de Alta Rocca
Een verandering van decor, die u heel wat verrassingen belooft!

UITZICHT OP DE STRANDEN
VAN PORTO VECCHIO

Het achterland van Porto Vecchio zal u vast niet onverschillig laten. Ziin natuurschatten zijn talrijk: granieten bergen, immense dennenbossen, kastanjebomen, steeneiken…. De natuur is bijzonder gul geweest voor Porto Vecchio. Onder de must-see attracties: het meer van Ospedale met zijn prachtige kleuren, de natuurlijke zwembaden van Cavu waar u in het heetst van de zomer verkoeling kunt zoeken, het fraaie wandelpad naar de waterval van Piscia di Gallo, de Pozzines, ware oasen in de Corsicaanse bergen en – als absolute topper – de prachtige site van de Aiguilles de Bavella. Wandelen, canyoning, mountainbiken, tochten te paard of per ezel, bergbeklimmen, avonturenpark… Aan activiteiten geen gebrek!

Bestemming Bonifacio, Pittoresk en Boordevol Schatten van de Natuur

Niet ver van Porto Vecchio en zeker niet te missen
Een natuurjuweel op 29 kilometer naar het zuiden

BONIFACIO, EEN PLEK VAN BUITENGEWONE SCHOONHEID

Bonifacio een grandioze plek, gelegen in het uiterste zuiden van Corsica, op slechts 12 km van het eiland Sardinië (dat u trouwens heel duidelijk kunt zien liggen). De citadel, met zijn steile steegjes en kleine percelen, strekt zich uit over kalkstenen klippen van zo’n 70 m hoog en 6 km lang, die door wind en water zijn uitgehouwen. De Genuaanse vestingwerken en de fraaie residenties die uitkijken over de zee, staan in zeer dichte rijen langs de rand van de rotsen geschaard en domineren de zee. De ophaalbrug van de Genuaanse poort, de stenen huizen, de kerken, de trap van de koning van Aragon met zijn 187 in het klif uitgehouwen treden en vele andere ongewone monumenten… Ze weerspiegelen het rijke verleden van Bonifacio en maken haar tot een stad van geschiedenis en… legenden. De maritieme site is net zo bijzonder. Onder de vele toeristische trekpleisters bevindt zich ook de ‘Grain de Sable’, een ongewone rots aan de voet van de klippen.

OP WEG NAAR HET PRACHTIGE EILAND LAVEZZI

Het eiland Lavezzi is het meest zuidelijke punt van Corsica en behoort tot de Lavezzi archipel. Deze eilandengroep die ook aan Sardinië grenst, maakt deel uit van een beschermd natuurgebied, de Bouches de Bonifacio. Lavezzi is bereikbaar per boot (of kajak voor sportliefhebbers) vanuit Bonifacio of Porto Vecchio. Hier zijn geen inwoners, behalve de bewakers van de semafoor, en ook geen bouwwerken. Maar u vindt er wel een uitzonderlijk natuurlandschap: een lagune, witte zandstranden omzoomd met granieten blokken en gepolijst door de tand des tijds, prachtige baaien om te zwemmen, meertjes, duinen, minerale plateaus en zoutweiden waar de pijlkruidwinde bloeit. Op de terugweg kunt u er zelfs een paar dolfijnen spotten.

Bestemming Porto Vecchio en Villa Milobeach***

Individuele villa van 60 m2 voor 4 personen met zwembad

ALS DE DROOM WERKELIJKHEID WORDT…

Villa Milobeach*** is behoorlijk uitgerust en modern opgevat. De villa ligt net aan de toegang van het fabelachtige en felbegeerde strand van Palombaggia met zijn rode rotsen en vlakbij de meest gefotografeerde plek op Corsica: de beroemde parasolden van Tamaricciu met zijn granieten rotsen. In een uitzonderlijke en ongerepte omgeving, in het hartje van het mediterraan struikgewas, geniet u van een rustige en ontspannende kader: een klein woonerf van 20 huizen rondom een groot zwembad. Het meer verborgen strand van Carataggio is direct toegankelijk vanuit de residentie, via de maquis. Als dit niet de hemel is, dan lijkt hij er toch wel op.

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter